Vi bygger för framtiden!

2019 planeras ett nytt hus för högspecialiserad vård vid Universitetssjukhuset Örebro vara färdigt. Byggnaden ska innehålla sju kliniker med högspecialiserad vård och dessutom öppenvård, kirurgi med mera. Tre förslag finns i en arkitekttävlingen som avgörs i december.

– Bra lokaler för vård är viktigt för såväl patienter som personal, säger landstingsstyrelsens ordförande Marie-Louise Forsberg-Fransson. Vi bygger nu för att säkra en god vård av hög kvalitet också i framtiden. Universitetssjukhuset Örebro har länge legat i framkant när det gäller modern sjukvård av hög kvalitet. Sjukhuset kan i dag erbjuda en vård som tillhör landets främsta inom exempelvis hjärt-, cancer- och ögonsjukvård. Satsningen på nya H-huset ger goda förutsättningar för fortsatt utveckling av den högspecialiserade sjukvården i vårt län.

Totalt får H-huset en yta om cirka 24 000 kvm. Byggnaden ska ta emot sju kliniker med högspecialiserad verksamhet: ögonkliniken, öron-, näsa- och halskliniken, käkkirurgiska kliniken, plastikkirurgiska kliniken, hudkliniken, handkirurgiska kliniken och anestesikliniken. Det ska finnas plats för både sluten vård, öppen vård inklusive kirurgi.

facebook Twitter Email