Magdalena Andersson om framtidsinvesteringar i skolan

Socialdemokraternas ekonomisk-politiska talesperson Magdalena Andersson besökte på onsdagen Norrbyskolan i Örebro. Med sig hade hon besked om framtidsinvesteringar i skolan om Socialdemokraterna vinner valet, investeringar som för Örebro län skulle innebära drygt 175 miljoner kronor extra till skolan.

Socialdemokraterna har nationellt hittills presenterat flera förslag för skolan. På onsdagen presenterade Magdalena Andersson regionala och lokala siffror för flera av satsningarna.

  • Minder klasser i lågstadiet
  • Fler speciallärare och specialpedagoger
  • Höja lärarutbildningen kvalitet
  • Höja läraryrkets attraktivitet

Gymnasiebehörigheten i Sverige har sjunkit sedan 2006 och klyftorna i den svenska skolan har ökat. Vi kan tillsammans vända utvecklingen. Vi måste välja framtidsreformer och investeringar i en bättre skola istället för fortsatta skattesänkningar och privatiseringar.

– För Örebro län skulle våra investeringar nationellt i bland annat mindre klasser och fler speciallärare innebära drygt 175 miljoner kronor. För Örebro kommun blir det totalt 88,8 miljoner och för exempelvis Karlskoga kommun 17,5 miljoner kronor, säger Lena Baastad, kommunstyrelsens ordförande i Örebro.

facebook Twitter Email