Vallöfte: S i Örebro län vill satsa på en kollektivtrafik för jobb och utbildning

I dag presenterade Socialdemokraterna i Örebro län sitt vallöfte för kollektivtrafiken den kommande mandatperioden. Vi vill satsa på en kollektivtrafik som håller ihop vårt län, gör det möjligt för våra ungdomar att åka gratis på sommaren och ännu generösare seniorrabatter. Infrastrukturminister Thomas Eneroth och regionråd Nina Höijer berättade om löftet på en pressträff tidigare i dag.

Sverige ska hålla ihop och det ska vara möjligt att bo, leva, och verka i alla delar av landet. En förutsättning för det är väl fungerande person- och godstransporter, vare sig det gäller vägar, järnvägar, sjöfart, flyg- eller kollektivtrafik. Vi vill se ett Sverige där klyftorna mellan stad och land byggs bort.

– Avgiftsfri kollektivtrafik kommer göra det möjligt för alla ungdomar att åka till extrajobb och fritidsaktiviteter – oavsett hur familjens ekonomi ser ut. Dessutom ger pensionärsrabatten fler pensionärer möjlighet till ett rikt socialt liv. Vi investerar i ungdomar, pensionärer och klimatet, säger Tomas Eneroth.

Socialdemokraterna i Örebro län betonar i sitt vallöfte hur viktigt det är att hela länet hänger ihop. 

– Vi vet att det är svårt för många att få vardagen att gå ihop. Därför vill vi ha en kollektivtrafik som underlättar vardagen för den som jobbar eller studerar på annan ort än där de bor. Vi lovar därför en kollektivtrafik för jobb och studier i hela länet, säger regionråd Nina Höijer (S). 

facebook Twitter Email