M öppnar upp för att privatisera Universitetssjukhuset i Örebro

Moderaterna, tillsammans med övriga borgerliga partier inklusive Sverigedemokraterna röstade igår torsdag nej i riksdagen till regeringens förslag om att inte privatisera universitetssjukhusen. Nu måste Moderaterna i Region Örebro län ge besked om de vill privatisera Universitetssjukhuset i Örebro.

Patienternas behov, och inte vinstintressen ska styra vården. Lagen behövs då det annars finns risk i framtiden för att universitetssjukhusens viktiga forskning och annan verksamhet kan splittras mellan olika privata utförare. Moderaterna i Örebro län måste ge besked om de nu är beredda att privatisera hela eller delar av vårt Universitetsjukhus. De måste också ge besked om de, likt sina partivänner i det moderata skyltfönstret Stockholms läns landsting vill privatisera sjukhus där, vill privatisera sjukhusen i Karlskoga och Lindesberg, säger regionstyrelsens ordförande Andreas Svahn (S)

facebook Twitter Email