Nya miljoner ska stimulera bostadsbyggandet i Örebro län

Sedan tidigare har regeringen infört en byggbonus som innebär att 1 300 miljoner kronor delas ut till landets kommuner för att stimulera bostadsbyggandet. I vårändringsbudgeten utökas satsningen med 95 miljoner kronor till en total på 1 395 miljoner kronor för 2018. Något som får påverkan för hela länet, inte minst Örebro kommun som fick ta del av 41,5 miljoner kronor.

– Byggbonusen har varit mycket uppskattad och har bidragit till ett ökat engagemang och snabbare insatser för fler bostäder i flera av länets kommuner, säger Matilda Ernkrans (S), riksdagsledamot och ordförande för Socialdemokraterna i Örebro län.

För att ta del av byggbonusen behöver kommunerna bland annat ha en aktuell översiktsplan och aktuella riktlinjer för bostadsförsörjning. Förra året fick 199 av Sveriges 290 kommuner ta del av bonusen. Bland annat så fick Örebro kommun en byggbonus på 41,5 miljoner kronor.

– I Örebro kommun har vi haft ett tydligt mål att bygga 3000 bostäder under mandatperioden och det är ett löfte vi har infriat med råge. Regeringens tillskott är ett viktigt stöd för att lyckas med bostadsbyggandet, säger Kenneth Nilsson (S) kommunstyrelsens ordförande

facebook Twitter Email